Futbal na Silvestra

SONY DSC

Na konci roku 2015 sa nás zišlo 18 hráčov! Akcia už tradične vyšla na jednotku. Hralo sa prvý krát  o putovný pohár združenia. Napriek mrazivému počasiu deň vyšiel nádherný a taká bola aj atmosféra. Podávalo sa varené vínko, čaj, párky a chlieb. Po zápase prebiehala už klasická debata, kto koho a kam kopol a či nie…☺ Takže s prianím PF 2016 sme sa rozišli do teplých domovov. Viac foto v záložke „Galéria“.

IMG_5244

Na Silvestra 2014 sa uskutočnila tradičná silvestrovská akcia, na ihrisku pred obecným úradom, futbal ženatí – slobodní. Aj keď to spočiatku vyzeralo, že odvážlivcov sa zíde málo, nakoniec to bolo osem na osem. Počasie bolo mrazivé, ale krásne slnečné. Hralo sa na dva skrátené polčasy a konečný výsledok nebol podstatný (tradične remíza 🙂  ). Po skončení bolo pripravené občerstvenie v podobe chlebíkov, čaj, varené vínko a sem tam sa objavilo aj niečo „ostrejšie“. Nálada bola výborná, pohostenie sa ušlo aj publiku a každý-veríme, odchádzal s dobrým pocitom po vydarenej akcii. Večernou hodinou zábava pokračovala v kultúrnom dome, kde mnohí privítali nový rok 2015! Tak nech sa aj o rok akcia vydarí rovnako, ak nie lepšie!                                        Foto – v záložke „GALÉRIA“.

 

V sobotu 11.10.2014 sa uskutočnilo slávnostné otvorenie náučného chodníka „Spoznaj a chráň v Štiavnických vrchoch“ v Hronskej Breznici!  (viac info v aktualitách). Pozor, chodník nie je v zimnom období udržiavaný!!!

tabuľa2-foto DSCF0482 HB_309744_279381912091869_1226839139_n

Jednu peknú júnovú sobotu sa uskutočnil druhý ročník turistického výstupu „Na Demian za zdravím“, ktorého sa zúčastnilo 40 turistov. Bol to takmer 100% nárast oproti vlaňajšku. Akcia bola spojená s kladením kytice k pomníku padlých vojakov a zároveň s pohostením na záver. Každý účastník obdržal pamätný list za účasť na pochode, kde na rube bol nápis k 590-temu výročiu prvej písomnej zmienky vzniku obce a taktiež drobnú pozornosť vo forme prívesku na kľúče.  Pochod dopadol skvele, počasie vyšlo, nik sa nezranil a čo je dôležité, odchádzali sme s dobrým pocitom, že sme niečo urobili pre svoje zdravie! Viac fotiek v galérii.

účastníci pochodu

účastníci pochodu

SILVESTER     Na Silvestra roku 2013 sa uskutočnila vydarená akcia futbalu “ ženatí – slobodní „. Bolo aj malé občerstvenie a hlavne super nálada! Spoločne sme sa zhodli, že tradíciu sa podarilo oživiť  🙂  .  

 

V sobotu 6. júla 2013 sa konala dlho avizovaná prvá väčšia akcia združenia –  turistický pochod na vrch Demian. Počasie nám hneď z rána prialo a tak sme sa o 9:30 hodine pohli smer pomník padlých hrdinov, kde sme si položením kytice uctili pamiatku hrdinov II. svetovej vojny. Ďalšou zastávkou bola prvá občerstvovacia „stanica“, kde každý účastník dostal nápoj na dodržiavanie pitného režimu. A išlo sa…  Po necelých dvoch hodinkách (aj vzhľadom na deťúrence) sme došli na vrchol – demiansku skalu, odkiaľ boli krásne výhľady na široké okolie. Pri krásnom slnečnom počasí to bola proste nádhera! Po malom posilnení sa a keď už bol každý vynadívaný na tú krásu, sme sa pohli smer späť – Hronská Breznica. Na konci každý z účastníkov obdržal utešený pamätný list, opiekli sme si každý čo ešte mal a posilneným nám už ani drobná dažďová prehánka nevadila – veď už sme vlastne boli doma.  Rozchádzali sme sa s tým, že už teraz sa tešíme na ďalší ročník pochodu a na ďalšie akcie združenia Demian. ( Foto z akcie viď galéria )

 

STRETNUTIE RODÁKOV 2011 – Občania obce Hronská Breznica v spolupráci s obecným úradom zorganizovali dňa 23.07.2011 prvé stretnutie rodákov „Tu sú naše korene“. Cieľom podujatia bolo stretnutie rodákov pochádzajúcich z našej obce, ktorí odišli z obce, resp. boli z obce z dôvodu výstavby rýchlostnej komunikácie R1 vysťahovaní a všetkých sympatizantov Hronskej Breznice  🙂
Akcia bola vydareným podujatím, zachytená je tiež na audiovizuálnom DVD, ktoré je možné stále na objednávku dodať. OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                 Niekoľko ďalších fotiek – viď záložka „galéria“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*